Disclaimer

 

De voorwaarden van deze disclaimer zijn van toepassing op www.kook-klaar.nl

 

1. Verantwoordelijkheid

- We zijn niet verantwoordelijk voor schade aan het imago van producten en of merken

- We zijn niet verantwoordelijk voor fouten in onze content. Uiteraard is dit nooit de bedoeling en zullen we altijd direct ons best doen het te corrigeren of het artikel van de website af te halen. Het is natuurlijk de bedoeling dat alles klopt. 

 

2. Onze intentie

Wij zijn er om kennis over te brengen op een toegankelijke manier, mensen anders laten kijken naar hetgeen wat ze dagelijks eten, inspireren en motiveren om eventueel veranderingen door te voeren in het voedingspatroon. Het uiteindelijke doel is een samenleving waarin we bewuster met voeding omgaan en op deze manier gezonder in het leven staan. Meer begrip voor de voedingsmiddelenindustrie waardoor ook zij betere keuzes kunnen maken en het niet altijd om de goedkoopste prijs hoeft te draaien. 

 

We zijn er niet om te oordelen of misleiden. De vergelijkingen moeten eerlijk zijn maar wel een verschil laten zien. Uiteindelijk is het zelf aan de consument om te bepalen of ze iets met deze informatie willen doen. We staan open voor samenwerkingen maar willen hier altijd heel transparant in zijn. We willen onze onafhankelijkheid niet op het spel zetten. We streven naar hoogwaardige content waar iedereen beter van word.


3. Hoe we termen gebruiken in onze vergelijkingen

We hebben bepaalde keuze's moeten maken om het makkelijk te houden voor de consument. Omdat het verwarrend kan zijn lichten we hieronder toe hoe we het zien.

 

Suikervrij. Vrijwel alles bevat suiker. Wanneer we het in een vergelijking hebben over suikervrij bedoelen we 'vrij van toegevoegde suikers'. Soms is het simpelweg te lang om het volledig uit te schrijven en zou het te complex worden. Dit doe ik omdat ik merk dat het in de volksmond vaak op deze manier gezegd word. Daarnaast wil ik iedereen er graag aan herinneren dat geheel suikervrij eten niet mogelijk is. 

 

Zetmeel. Of we zetmeel willen meerekenen als suiker is een onderwerp waar de meningen sterk over verschillen. Ik benader het in de vergelijkingen graag als suiker omdat ik het idee heb dat het vaak als een soort onzichtbare suiker word toegevoegd, de link tussen de twee word door vele niet gemaakt. In mijn ogen is het ongewenst en daarom reken ik het dus bij de suikers.

 

E-nummers. Het zijn stoffen die van nature voorkomen in voedingsmiddelen, maar wanneer het wordt toegevoegd aan een voedingsmiddel krijgt het een nummer. Het zijn stoffen welke zijn goedgekeurd door de Europese Unie. Zoals je kunt verwachten hebben deze stoffen meestal meerdere namen en kunnen fabrikanten ervoor kiezen wat ze op het product vermelden. In mijn vergelijkingen schrijf ik E-nummers voor alle stoffen die over een nummer beschikken. Het kan dus voorkomen dat je op de ingrediëntenlijst geen E-nummers ziet maar in mijn vergelijking wel. 

 

4. Keuze producten

Bij het selecteren van producten hebben we te maken met verschillende factoren. We doen altijd ons best om het zo eerlijk mogelijk te houden. Binnen een productgroep proberen we altijd voor het bekendste product te gaan.

 

5. Actualiteit

De voedingsmiddelenindustrie is constant in beweging en heeft met grote uitdagingen te maken. Wij laten de situatie zien zoals hij op dat moment is en vinden het enorm mooi om verbeteringen/veranderingen in kaart te brengen. Hoe mooi zou het zijn als we straks na een aantal jaar kunnen zien dat de 'problemen' waar we op het begin mee te maken hadden er bijna niet meer zijn. Ik ben nu al benieuwd!

 

Dat betekend ook dat wij als Kook & Klaar altijd in beweging zullen staan en de informatie te allen tijde kan veranderen, zo ook deze disclaimer.